Blijf niet zitten met muizenissen!

Geritsel in het plafond, kleine muizenstrontjes op de grond in plaats van op je boterham, geurhinder die je niet direct kan toewijzen en plotselinge knaagschade? Waarschijnlijk heb je muizen in huis.

Dit zijn natuurlijk niet de lieve huisdiertjes die je in gedachten had maar hoe weet je nu of je een muizenplaag hebt of niet?

Muizen zijn op zoek naar voedsel en een warme nestplaats en doen dit bij voorkeur in de buurt van mensen want onbewust voorzien wij hen van al het nodige. Ze komen de woning binnen via openingen in de buitenmuur, dakgoten, chauffageleidingen, openingen onder poorten en deuren en zo verspreiden de muizen zich doorheen jouw woning.

Belangrijk om te weten is dat muizen altijd hun nest maken dicht bij een voedselbron. Mogelijke nestplaatsen zijn achter keukenkasten (valse wanden), tussen plafond en vloer, spouwmuren, voorraadkamers of andere ruimtes die dienst doen als voorraadruimte en op zolder.

Hou het muisstil!

De huismuis is de meest voorkomende muis in woningen. Het is een vindingrijk, nieuwsgierig knaagdiertje dat zich moeilijk laat vangen. Zoals haar naam prijsgeeft, leeft ze graag binnenshuis want ze kunnen niet zo goed tegen de kou.

Het is een diertje dat vooral ’s nachts actief is. Een volwassen huismuis wordt tot 10cm groot en weegt ongeveer 30 gram. Ze heeft een lichtbruine tot donkergrijze kleur, met een lichtgekleurde buik. Ze is slank gebouw om makkelijk in kieren en spleten (0,5 cm) te kunnen kruipen. De muis heeft een spitse kop met grote oren en de dunne staart is even lang of langer dan haar lichaam.

Risico's van muizen.jpg

Het wijfje kan tot 6 tot 10 worpen doen per jaar en elke worp kan tot 6 jongen bevatten. Dit kan dus al heel snel leiden tot een heuse muizenplaag.

Kunnen we zelf iets doen?

Zeker! Met de volgende tips kan je de muizen voorkomen om binnen te komen.

  • Houd uw grasmat en beplanting of begroeiing kort.
  • Sluit vuilnisbakken goed af.
  • Berg dierenvoeding op in afsluitbare emmers.
  • Laat geen losse voedingsmiddelen rondslingeren en stockeer de voedingsmiddelen zodanig dat muizen er niet aan kunnen.
  • Opgelet met kippen in de tuin. Bied hun voeding aan in voederbakken.
  • Plaats roosters boven ventilatie- en verluchtingsopeningen naar buiten.
  • Dicht spouwen aan onder- en bovenkant (bv. stootvoegen), alsook kieren & spleten in de muren.
  • Sluit openingen onder de dakpannen zo goed mogelijk af.

Als je last hebt van slechts één muis in uw huis, kan je zelf proberen de muis te bestrijden. Je kan terecht in de dichtstbijzijnde doe-het-zelf winkel voor vergif. Het is belangrijk om de verpakking grondig te bekijken op dier- en kindvriendelijkheid van het product.

Opgeruimd staat netjes.

Eén of twee muizen vormen al snel een heuse muizenplaag die je niet zelf kan bestrijden. Geen probleem. Anticimex biedt de oplossing!

Na een grondige inspectie wordt de bestrijdingsmethode bepaalt die de muizen eeuwig een halt zal toeroepen. Er kan gebruik gemaakt worden van non-tox middelen, electronic rodent monitoring, lijmplaten, professioneel muizenvergif, enz. Wij adviseren ook omtrent verdere maatregelen en manieren om muizen te voorkomen.

Anticimex neemt uw gemoedsrust serieus, zodat u écht ten allen tijde op uw twee oren kan slapen.

 Wenst u meer info over muizenbestrijding? Klik hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s