Muizen

Muizen zijn, net zoals ratten, op zoek naar voedsel en een warme nestplaats en doen dit bij voorkeur in de buurt van mensen. Wij voorzien hen onbewust in al het nodige. In België bemerken we vooral problemen met de huismuis, bosmuizen, spitsmuizen en woelmuizen.

Sporen van een muizenplaag:

  • Uitwerpselen: donker, staafvormig en 3 tot 6mm lang. De uitwerpselen lijken enigszins op hagelslag.
    Uitwerpselen van de huismuis
  • Smeersporen: op plaatsen waar muizen frequent passeren ontstaat een bruin tot zwart loopspoor doordat ze met hun vacht met buiksmeer tegen wanden strijken;Smeersporen van muizen
  • Scherpe indringende geur: ammoniak – urine;
  • Geluiden van krabbelende muizen langs muren en plafonds;
  • Knaagschade: doorgeknaagde kabels, opengebeten voorraadzakken, beschadiging aan allerlei materialen in een gebouw zoals hout of plastic. Ze knagen op deze materialen om hun tanden te scherpen.
  • Nestmateriaal: gescheurd karton, isolatie en papier. Muizen gebruiken dit om hun nest mee te bouwen, vaak op verborgen, moeilijk bereikbare en beschutte plaatsen (plafond, zolder, onder een vloer, in spouwmuur).

Bel GRATIS 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent muizen bestrijden.

Muizen in uw huis of tuin

Muizen verhuizen van de tuin naar uw huis wanneer de eerste koudeprik zich laat voelen. Ze kunnen namelijk niet goed tegen de kou. Muizen bouwen hun nest in de directe omgeving van een voedingsbron. In woningen is dat dikwijls op zolder, in spouwmuren, achter een valse muur, enz. Muizen kunnen via allerlei openingen uw huis binnenkomen: dierenluikje, spleten en kieren onder deuren of in muren, slecht aansluitende dakbedekking, via de kelder, enz.

Muizen zijn nieuwsgierige nachtdiertjes die overal in huis rondlopen op zoek naar eten en nestmateriaal. Ze kunnen op deze manier serieus wat schade aanrichten en ons voedsel besmetten. Muizen zijn namelijk bekende drager van heel wat bacteriën en ziekten (bv. paratyfus of trichinose).

Het is belangrijk om ons snel te contacteren wanneer u een muis opmerkt. Een muizenprobleem moet onmiddellijk aangepakt worden alvorens het probleem zich tot een heuse muizenplaag ontwikkelt. Wij beschikken over de nodige materialen, kennis en ervaring om muizen snel en doeltreffend te bestrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s