Ratten

ratten bestrijden - Informatie over rat in huis

Last van knagende ratten in huis? Wij zorgen voor een snelle en efficiënte rattenbestrijding!

Ratten zijn steeds op zoek naar een warme nestplaats en voedsel. Ze doen dit bij voorkeur in de buurt van mensen. We vinden ze dan ook vaak terug op zolder of in valse plafonds, garages en kelders, op deze plaatsen vinden ratten alles wat ze nodig hebben.

In België komen zowel de bruine rat als de zwarte rat regelmatig voor.

Sporen van een rattenplaag

  • Uitwerpselen: deze zijn donkerbruin tot zwart, capsulevormig en tussen 1 en 2 cm lang;
  • Smeersporen: op plaatsen waar ratten frequent passeren ontstaat een bruin tot zwart loopspoor. Op onderstaande foto ziet u de smeersporen rondom de hoeken.
    Smeersporen van muizen of ratten
  • Knaagschade: gezien de tanden steeds blijven groeien, knagen ratten voortdurend aan kabels, hout, kunststof en zelfs beton om ze kort en scherp te houden;
  • Gescheurd materiaal: ratten maken gebruik van stukjes isolatiemateriaal, gescheurd karton en papier, stukjes textiel of zachte materialen om een nest te maken;
  • Geur: in de buurt van nestplaatsen en looppaden ruikt men meestal een kenmerkende indringende geur.

Ratten in uw huis en tuin

Ratten zijn geen graag geziene gasten in uw huis of tuin. Ze richten heel wat materiële schade aan en zijn daarenboven een bekende drager van mijten of vlooien, ziekten en bacteriën zoals salmonella, E. Coli, … Als ze uw spelende kinderen bijten of in contact komen met voedsel, kan dat nefast zijn voor de gezondheid.

Een rat komt steeds uw woning binnen via een goed verborgen opening, garage of dierenluikje. Dit doen ze meestal ’s nachts om mensen te mijden. Onze ervaren medewerker spoort deze ingangen voor u op en verwijdert de ratten die buitenshuis verblijven. Op deze manier loopt u minder risico dat de rat zich een weg naar binnen baant.

Het is belangrijk om ons snel te contacteren wanneer u een rat spot. Een rattenprobleem moet onmiddellijk aangepakt worden alvorens het escaleert. Wij beschikken over het nodige materiaal & de expertkennis om ratten doeltreffend te bestrijden.

Bel GRATIS 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte voor rattenbestrijding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s