Kakkerlakken

Last van kakkerlakken in huis?

Kakkerlakken kunnen een heuse plaag zijn, ze kruipen steeds naar de plekken in huis waar voedsel te vinden is of waar het warm is, bv. in de badkamer. De kakkerlak verspreidt zich daarna doorheen het hele huis via water- en elektriciteitsleidingen. Dit maakt ze voor ons één van de vervelendste soorten ongedierte om te bestrijden. Ze geven u een onveilig en onhygiënisch gevoel.

Het kan bovendien vaak moeilijk zijn om vast te stellen of u met een kakkerlakkenplaag te maken heeft of slechts enkele kakkerlakken. Deze kruipende insecten zijn namelijk een kei in zich verstoppen en verlaten hun schuilplaatsen ’s nachts om op zoek te gaan naar eten. Ze vormen een risico voor onze gezondheid want ze brengen vaak andere etenswaren, bacteriën, schimmels en ziekten met zich mee.

Bel GRATIS 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor een doeltreffende kakkerlakkenbestrijding.

 

Hoe ziet een kakkerlak eruit?

De meest voorkomende kakkerlak in België is de Duitse kakkerlak:

kakkerlakken-in-huis

 • 10-15mm lang
 • Lichtbruine kleur met twee donkere overlangse strepen op het dekschild en lange voelsprieten
 • Zowel het mannetje als vrouwtje hebben vleugels even lang als het dekschild

Hoe herken je een kakkerlakkenplaag?

Het is belangrijk dat als u denkt een kakkerlakkenplaag in huis te hebben, u onmiddellijk contact opneemt met ons. Kakkerlakken zijn namelijk één van de moeilijkste diertjes om te bestrijden, ze planten zich snel voort en verschuilen zich in spleten en kieren die moeilijk bereikbaar zijn.

Tekenen van een kakkerlakkenprobleem:

 • Geurhinder: Kakkerlakken verspreiden een onaangename muskusachtige geur, deze geur wordt sterker naarmate er meer kakkerlakken zijn in uw huis.
 • Nachtelijke beweging: ’s nachts doet u het licht aan en u ziet razendsnel iets wegkruipen over de vloer.
 • Uitwerpselen: hun uitwerpselen lijken wat op fijn bruin gruis (1cm lang) en op muren zijn het eerder bruine, uitgelopen strepen. Ze doen hun behoefte meestal in de buurt van hun nest.
 • Aangeknaagd voedsel: Ze verkiezen suikerachtig of zacht voedsel die al wat ouder is (bv. rottend fruit). Ze banen zich een weg naar uw voorraadkast en bijten daarbij moeiteloos doorheen plastic of kartonnen verpakkingen.
 • Eitjes: Kakkerlakken leggen meerdere eitjes in één keer, die zijn gegroepeerd in een bundeltje of pakketje. Deze eibundeltjes liggen dicht bij het nest.
 • Doorzichtige capsules: kakkerlakken vervellen meerdere keren tijdens hun leven, deze velletjes zien eruit als een doorzichtige capsule. De oude huid ligt vaak in de nabijheid van een nest.

Een kakkerlak wordt soms verward met een zilvervisje, deze kleine kruipende insecten zijn ook nachtdiertjes die het liefst verblijven in een keuken. Het meest duidelijke verschil is de kleur van het diertje: een zilvervisje is zilverkleurig. Daarnaast heeft het een eerder langwerpig lijfje met 6 pootjes en langere voelsprieten.

Waar houden kakkerlakken zich schuil?

Kakkerlakken kiezen warme, vochtige en goed verstopte plekjes uit om hun eipakketjes af te leggen. Ze zoeken naar kieren of spleten en openingen die moeilijk bereikbaar zijn voor een mens. Kakkerlakken moeten veel water drinken en kiezen dus graag een plekje uit in de buurt van waterleidingen of riolering.

 • Keuken: in de buurt van ovens, koelkasten, fornuizen, magnetrons, vaatwasmachines of afzuigkappen. Ze verschuilen zich ook in of achter keukenlades, keukenbladen en keukenkastjes. Dicht bij een verwarming vinden ze het ook prettig.
 • Badkamer: in kastjes en kieren of spleten in de muur en bij de waterbuizen.
 • Meubels of decoratie: in zetels, allerlei kasten, stoelen, boekenplanken, achter planten, spiegels, beeldjes, enz. Gescheurd textiel kan op hun aanwezigheid wijzen.
 • Overige plaatsen: in valse plafonds of wanden (loshangend behangpapier), onder losse vloertegels en achter raam- en deurlijsten.

De meest voorkomende schuilplaatsen van kakkerlakken zijn openingen in het plafond of muren, achter plinten, in afvoerbuizen en in ventilatiesystemen. Deze moet je nakijken wanneer je denkt last te hebben van kakkerlakken.

Klik hier voor meer info omtrent kakkerlakken bestrijden.

Contacteer Anticimex GRATIS op 0800/96 900 en vraag een vrijblijvende offerte voor een doeltreffende kakkerlakkenbestrijding.

 

Een gedachte over “Kakkerlakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s