5 vaak gestelde vragen over Pest Control

Het is hoogstwaarschijnlijk dat u ’s nachts niet wakker ligt van wat een ongediertebestrijder nu precies de hele dag doet. Tenzij je natuurlijk zelf last hebt van ongedierte en je jou daarom op deze website bevindt 😉

Als je toch overweegt om een professionele ongediertebestrijder te bellen, dan heb je vast al heel wat research gedaan, een aantal do-it-yourselfs geprobeerd maar het wilde niet baten spijtig genoeg. Ook blijven er waarschijnlijk enkele onbeantwoorde vragen in jouw hoofd hangen.

This is your lucky day want hier hebben wij een antwoord op 5 vaak gestelde vragen over ongediertebestrijding en -preventie:
1.Is dit wel veilig voor mijn kinderen en huisdieren?

Laten we het zo formuleren, er zijn geen 100% veilige chemicaliën, enkel de veilige toepassing van het middel gevolgd door correcte adviezen en een goede follow-up.

Bij Anticimex dragen we de veiligheid van onze klanten (en hun huisdieren) hoog in het vaandel. Alle giftige middelen worden daarom veilig toegepast (al dan niet in een beveiligd omhulsel) door ervaren en geschoolde bestrijders die nadien het juiste advies geven. Daarnaast investeren we in ecologische, milieuvriendelijke en gifvrije bestrijdingstechnieken. De klant krijgt steeds de beide opties voorgelegd als die er zijn.

Wat houdt dit in? Preventie is het belangrijkste. Er allereerst voor zorgen dat ongedierte het gebouw niet binnenkomt om zo een infestatie te voorkomen. Als er zich toch een infestatie voordoet, proberen we het ongedierteprobleem op te lossen door de precieze oorzaak te vinden en vervolgens tijdens de gerichte behandeling met een minimum aan giftige middelen te werken.

Onze veiligheidsinspecteur, de kwaliteitsverantwoordelijke en de service supervisors zijn dag in dag uit bezig met het herevalueren van onze processen, het opvolgen van de wetgeving en het uittesten van nieuwe gifvrije producten. Dit heet Integrated Pest Management (IPM) en het speelt een enorm belangrijke rol. Onze bestrijders gebruiken de juiste techniek aangepast aan jouw noden.

Een klein verschil met uw man die de insectenbus helemaal leegspuit in de keuken 😉

2. Kunnen we ongedierte bestrijden zonder chemicaliën?

Eerlijk, dit is geen eenvoudig antwoord. Het hangt helemaal af van de ernst van de infestatie en het soort ongedierte. Daarnaast kweekt bepaald ongedierte steeds opnieuw resistentie tegen technieken en producten. Daarom proberen wij te innoveren, verschillende producten te testen in ons innovatiecentrum en op zoek te gaan naar gifvrije, doeltreffende methoden. Maar momenteel kunnen wij nog niet 100% gifvrij én doeltreffend alle ongediertesoorten bestrijden.

3. Zal het ongedierte verdwijnen na de eerste behandeling?

Kort samengevat: in sommige gevallen wel, in andere gevallen niet. Alles hangt af van de omgeving en situatie waarin we terechtkomen. Alsook de preventiemaatregelen die getroffen (kunnen) worden. Daarnaast spelen een groot aantal factoren een rol: ernst van de besmetting, buren, hoeveelheid afval, huisdieren, vrijstaand gebouw/appartement, omliggende natuur/waterwegen, opslag van voedingsmiddelen, weersomstandigheden, …

We proberen al het mogelijke om het ongedierte doeltreffend te bestrijden maar rekenen ook altijd op wat medewerking van de klant bij infestatie bv. regelmatig schoonmaken van de ruimten, deuren gesloten houden, textiel wassen, goederen in veilige potten/containers opslaan,… Zodra onze ongediertebestrijder ter plaatse komt en een goed beeld van de situatie heeft, zal hij/zij de gepaste maatregelen kunnen adviseren, een inschatting van de duur van de behandeling meegeven en de juiste methode kunnen toepassen.

4. Welke materialen zullen jullie gebruiken?

Wij passen verschillende producten en materialen toe, zowel met gif als gifvrij, vloeistoffen of vaste materialen, mechanisch als chemisch, intelligente monitoring met camera’s en oldskool vallen. We beschikken voor alle producten en technieken over een wettelijke erkenning, ISO/VCA-certificering en technische fiches.

5. En last but not least, een stiekeme vraag: Willen jullie de wagen een beetje verder parkeren alstublieft? ik wil niet dat mijn buren dit zien.
Geen probleem beste klant! Wij begrijpen dat pest control een beetje taboe blijft en proberen daarom discreet te werk te gaan.

Dit waren ze, de vijf vaakst gestelde vragen! Als je toch nog met een onbeantwoorde vraag zou zitten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 051/26 51 51, info@anticimex.be, via onze chat of met een berichtje op onze sociale media.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s